До кога ще осакатяват децата ни? Този въпрос зададоха родители, цитирани

...
До кога ще осакатяват децата ни? Този въпрос зададоха родители, цитирани
Коментари Харесай

Варненски родители скочиха срещу учебни изисквания в професионални училища

До по кое време ще осакатяват децата ни? Този въпрос зададоха родители, представени от. Те са изпратили писмо, посредством което разказват проблемите и чакат от способените органи решения.

Темата, която повдигат, е остаряла, само че с всяка минала година тя става все по-актуална. Засяга професионалното обучение в профилираните учебни заведения във Варна. Публикуваме писмото им без редакторска интервенция, за да отворим тематика, обвързвана с бъдещето на нашите деца. Готови сме да публикуваме всевъзможни разнообразни или поддържащи тематиката тези.

Уважаема, редакция! Обръщаме се посредством вас към всички способени лица, които заявяват, че образованието е доста значима полезност и те са загрижени за подрастващите във Варна. Нужна е генерална смяна, промяна на чипа, както го назовават, в метода на преподаване и условие на наученото от учениците в професионалните гимназии. Трябва да бъде подкрепяно професионалното обучение, а не потъпквано. За страдание в избрани учебни заведения във Варна това се вижда.

Примерно: преподавател по физика да изисква от възпитаник, който е в гимназия за текстил, или преподавател по физическо – да желае повече от гимназист, който е в паралелка за осведомителни технологии, и други сходни. Вместо да бъде подкрепят младежа по компетенциите, които му са забавни, и поради които е кандидатствал и влезнал в гимназията, то дадени учители се трансформират в мащеха и " убиват “ желанието му за учене.

Това не оказва помощ на ученика. Дори в противен случай. Не оказва помощ и на обществото, защото тъкмо този младеж е избрал да учи и придобие познания и умения по дадена специалност. Той е избрал бъдещето си, желае да натрупа компетентности по даден профил, само че му се пречи.

Завършваме писмото си с това, че професионалното обучение и образование е от основно значение за реализиране на устойчива конкурентоспособност, обществена правдивост и устойчивост. В рекомендация на Съвета на Европа се споделя, че " професионалното обучение и образование “ (ПОО) се дефинира като " обучение и образование, които целят да обезпечат на младежите и на възрастните познания, умения и компетентности, нужни за избрани специалности или по-общо на пазара на труда “. Такова образование може да се дава във официална и неофициална среда и на всички равнища от Европейската квалификационна рамка (ЕКР). ПОО е секторът на образованието и образованието, който е най-близо до пазара на труда. Тази приспособена форма на обучение и образование е извънредно значима и ефикасна, защото дава умения, които приготвят служащите за съответни кариери и специалности, като в същото време обезпечава скъпи умения и дейно дава отговор на икономическите потребности.

Нека не подрязваме крилете на младите! "
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР